Voel

je

welkom

Doelen medezeggenschap
In de medezeggenschapsraad kunnen belanghebbenden meedenken, meepraten over beslissingen rond diverse (beleids)onderwerpen. Dit recht is vastgelegd in de Wet Medezeggenschapsraden en vormt het hoofddoel van de Medezeggenschapsraad. Daarnaast zijn kwaliteits-bevordering van beleid, het bevorderen van een sfeer van openheid en een democratische structuur doelen van medezeggenschap.

Afhankelijk van het soort onderwerp moet de directie van OBS De Bogen instemming verkrijgen van de MR of advies vragen aan de MR. De MR kan ook ongevraagd advies geven aan de bovenschoolse directeur.

Samenstelling Medezeggenschapsraad
De medezeggenschapsraad (MR) van OBS De Bogen bestaat uit 4 ouders en 4 personeelsleden.

De MR is als volgt samengesteld:

Voorzitter Annemarie Overeem (personeelsgeleding)

Secretaris Samira Samdi-Amrani (oudergeleding)

Penningmeester Marleen Lof (personeelsgeleding)

MR lid Connie Stubbe (personeelsgeleding)

MR lid Evelien Koogje (personeelsgeleding)

MR lid Michelle van ‘t Hoog (oudergeleding)

MR lid Wendy Seree (oudergeleding)

MR lid Marten van der Wal (oudergeleding)

MR-vergaderingen
De MR-vergaderingen zijn openbaar. Van de vergadering worden notulen gemaakt die op het prikbord in de gang worden opgehangen.

Realisatie
De doelen van de MR zijn vrij algemeen en abstract. Wat betekent dit nu in werkelijkheid ?
In de praktijk vergadert de MR zo’n 6 tot 8 keer per jaar; meestal in het bijzijn van de directeur.

De MR bespreekt o.a. de volgende onderwerpen:
- Financiële verantwoording van besteding onderwijsgelden
- Zorgprofiel (weer samen naar school)
- Veiligheidsprotocol
- Besteding Scholingsbudget
- Schoolgids en informatieboekje
- Elke 4 jaar het schoolplan en jaarlijks de evaluatie van het schoolplan.
- Huishoudelijk reglement, MR-reglement
- Huisvesting: beleid en realisatie hiervan
- Schoolmaatschappelijk werk
- Personeelszaken, zoals werving en selectie,
- Risico-inventarisaties en evaluaties (RI&E)
- Rapport visitatiecommissie
- Rapport onderwijsinspectie

Eens per jaar, medio november, worden er verkiezingen gehouden. De MR werkt met een rooster van aftreden; een ieder zit er voor een periode van 3 jaar. De zittende leden mogen zich herkiesbaar stellen; melden zich tevens nieuwe kandidaten, dan worden er verkiezingen gehouden. De MR stelt de ouders hiervan middels een brief op de hoogte.

Wij zijn er voor schoolzaken, maar ook voor ouders die vragen of suggesties hebben! Spreekt u ons gerust aan of belt u ons indien u vragen of opmerkingen heeft. Samen willen werken aan de school van onze kinderen.

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)
Stichting Proo kent een GMR. De GMR heeft net als de MR van onze school op inzage van de diverse onderwerpen die op stichtingsniveau spelen. Tevens heeft de GMR instemmingsbevoegdheid. Na elke vergadering brengt de GMR verslag uit via de nieuwsbrief. Meer informatie over de GMR kunt u terugvinden op de website van stichting prOo, www.stichtingproo.nl.

Vergaderdata 2017 - 2018
Donderdag 5 oktober 2017