Nieuws > Algemeen > Creatief rekenen

Creatief rekenen

Binnen ons NPDL-traject hebben we de afgelopen tijd geprobeerd om kinderen meer bij onze rekenlessen te betrekken, meer verantwoordelijkheid bij de kinderen te leggen en vooral op een creatieve manier te gaan rekenen. Dat heeft onder andere geresulteerd in fantastische rekenspellen die door de kinderen zijn gemaakt, maar vooral veel enthousiasme tijdens het proces! NPDL staat voor New Pedagogies for Deep Learning. Diep leren wil zeggen dat kinderen iets leren wat ze bij blijft. Het heeft betekenis voor ze en een duidelijk doel. Dat proberen we steeds meer binnen ons onderwijs voor elkaar te krijgen. Zo is er bij de kleuters flink gerekend met allerlei materialen, in groep 3 het spel Kaboom gemaakt, groep 6 heeft n.a.v. onderzoeksvragen een grafiek gemaakt en in de middenbouw en bovenbouw hebben kinderen hun eigen rekenspellen op verschillende niveaus gemaakt. De kinderen van groep 8 hebben de 3D-printer gebruikt om pionnen bij het spel te maken. We zijn weer trots op onze kinderen!

Deel deze pagina: